Baie ouers het my oor die jare gevra, wat om skool toe te stuur, vir ‘n verjaarsdagpartytjie. Die belangrikste ding wat ouers moet onthou, is dat dit tydens skooltyd is. Hou dus in gedagte dat dit nie te veel in die klasroetine kan inmeng nie, daarom is partytjie gewoonlik klein en slegs 20 tot 30 minute lank.

My raad is om nie te veel geld en moeite te spandeer op ‘n skoolpartytjie wat net 20 minute lank is nie. Kinders sal tevrede wees met enige skoolpartytjie solank daar koek en sang betrokke is.

U kan ‘party packs’ skool toe stuur, maar dit is nie altyd nodig nie, aangesien ons nie die partytjie pakkette by die skool kan toelaat nie (verbeel net die suiker stormloop), daarom stuur ons die pakkies maar net huis toe. So, moet jy regtig partytjie pakkette stuur, as ons hulle net tuis toe stuur? Persoonlik voel ek dit is nie noodsaaklik nie.

Wat jy kan doen as ‘n bederf, stuur miskien 2 tot 3 pakkies skyfies. Hulle hou daarvan om iets sout aan te knap terwyl hulle iets soet eet. As jy op partytjie pakkette besluit, is skyfies altyd ‘n wenner na die koek.

Moet ek versierings pak?

Elke skool is anders, maar ek glo steeds in minder is meer. Ons onderwysers stel gewoonlik tafels en stoele vir die kinders op. Jy kan ‘n paar ballonne en ‘n tafeldoek stuur, as jy dit graag wil doen. Maar ek het ouers gehad met tafeldoeke, hardlopers, stoeldeksels en gehuurde versierings wat onnodig en bo-oor is.

Ek voel sleg, dat die ouers al dié moeite doen vir iets wat net + -20min lank is. As jy ‘n groot fees wil hê, doen ‘n verjaarsdagpartytjie saam met ‘n paar vriende oor ‘n naweek. Die rede vir skoolpartytjies is om die kinders spesiaal te laat voel terwyl hulle voortgaan met die normale daaglikse roetine. Hulle kry ‘n spesiale kroon en die hele klas kom by mekaar om vir hulle te sing terwyl hulle ‘n koek / koekie deel

Kolwyntjies is altyd ‘n wenner, want jy kan die regte hoeveelheid bestel wat jy nodig het en niks sal mors nie, of ‘n koek sal net goed werk. Maak seker dat jy met die klasonderwyser die hoeveelheid kinders in die klas kontroleer en reël wanneer jy wil hê die partytjie moet plaasvind. Dit is belangrik, aangesien jy nie net kan aanvaar dat dit die klasplanne sal pas nie.

As skool is dit altyd belangrik vir ons, om die kinders ekstra spesiaal op hul verjaarsdag te laat voel.